Vacature UX designer

Of je jezelf nou user experience designer of product designer noemt: Met jouw empathisch vermogen en passie voor het ontwerpen van webapplicaties ben jij bij uitstek de persoon die ons nu nog UX-team-of-one, Suzanne, kan komen versterken. Jij bent diegene die als een klein kind nét iets te vaak “Waarom?” vraagt en kritisch denkt. Jij weet hoe je concepten en prototypes tastbaar maakt, waarbij je oog hebt voor detail. Met jouw kennis van de business weet je met de juiste stakeholders te schakelen zonder te verzanden in vakjargon. En om er dan lekker hypocriet toch wat vakjargon in te gooien: User-centered design en Design Thinking zit in jouw DNA. Herkenbaar? Say no more, lees snel verder!

Wie of wat is Salesdock?

Wij zijn een softwarebedrijf die verkopers in staat stelt om verkopen leuk en makkelijk te maken. Ons platform faciliteert het digitale offerte- en salesproces. Wat ons uniek maakt is dat wij het mogelijk maken om eenvoudig, realtime en geautomatiseerd samen te werken. Het wordt door zowel verkooporganisaties als leveranciers gebruikt; in de winkel, op afspraak, aan de deur, aan de telefoon en zelfs online. Dat doen we voor hele gave merken in Nederland. En wie weet straks ook wel internationaal. We werken hier hard voor met ons eigen internationale team van rond de 15 collega’s. Zo hebben we een team in Kerala (India) en een team in het hartje van Enschede. 

Wij zijn er trots op dat we verkopen leuker en makkelijker maken voor onze klanten. Maar nog trotser zijn wij op onze mensen. We zijn ambitieus en innovatief door te itereren, snel te schakelen en pragmatisch te werken. Dit doen we samen met klanten op een persoonlijke, transparante en behulpzame manier. Fun fact: Dit laatste vertelden onze klanten toen freelance content writer Guido en UX designer Suzanne onderzoek deden naar de ervaring van onze klanten. 

Bij ons werk je in een informele en inspirerende omgeving. Zowel op ons kantoor in Enschede als remote (hoi corona). Over flexibele werktijden en thuiswerken doen we niet moeilijk, want de progressie die we samen boeken is relevanter. Daarbij vinden we balans tussen werk en privé erg belangrijk. Daarom krijg je 30 vakantiedagen. Ook krijg je een jaarlijks opleidingsbudget omdat we de drive om jezelf te ontwikkelen graag stimuleren. 

We willen echt een team bouwen en zijn daarom niet op zoek naar freelancers of extern personeel, maar naar mensen die langdurig willen bijdragen aan de groei.

Ons kantoor in het hartje van Enschede

Ons eigen kantoor in India 😍

Wie ben jij?

We willen graag dat de huidige ervaring van al onze gebruikers nog beter wordt. Maar ook dat er nieuwe, vette features worden bedacht en ontworpen. Met de groei die we op dit moment doormaken zijn wij daarom op zoek naar een tweede UX designer met lef.

Jij:
✓  bent ambassadeur van eindgebruikers en streeft naar gebruiksgemak, waarbij je rekening houdt met de business doelstellingen;
✓  weet wanneer je welke vorm van gebruikersonderzoek moet en kan toepassen;
✓  hebt oog voor user interface- / visual design;
✓  durft je mening te geven en stelt kritische vragen;
✓  weet welke stakeholders je wanneer in beweging moet brengen;
✓  bent proactief in het signaleren van (usability) problemen en kansen, en neemt hier ownership over;
✓  raakt niet verveelt van het optimaliseren van een software applicatie;
✓  spart graag met collega’s (bijvoorbeeld met Suzanne of Nick, CTO);
✓  kan naast samenwerken ook goed zelfstandig werken;
✓  kan prima Engels verstaan, schrijven en spreken, anders wordt samenwerken met je collega’s in India vrij lastig.

Waar je extra kudos voor krijgt is als je:
✓  kennis hebt van salesprocessen;
✓  bekend bent met Figma;
✓  ervaring hebt met het opzetten van een design system;
✓  ervaring hebt met het (verder) inbedden van een UX proces.

Natuurlijk ben je creatief en heb je ook technisch inzicht. Je hoeft niet zelf te programmeren (tenzij je dat echt graag wilt), maar het is wel belangrijk dat je begrijpt waar we het over hebben. Daarnaast ben je sociaal in de omgang met collega’s en klanten en durf je jezelf te blijven. Je voelt je prettig in een jonge, veranderlijke organisatie en houdt van (een beetje droge) humor. 

Wat ga je doen?

Je gaat helpen bij het optimaliseren van bestaande designs, maar ook bij het ontwerpen van totaal nieuwe en innovatieve projecten.

Waar je je mee bezig gaat houden is onder andere:
✓ optimaliseren en waarborgen van de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie;
✓ uitdiepen wat we überhaupt willen bouwen en waarom;
✓ ontwerpen van UI elementen;
✓ verder opzetten en vormgeven van het UX proces.

Met jouw expertise kom je tot gebruiksvriendelijke oplossingen voor salesprofessionals die sales doen via Salesdock. Maar ook voor managers en IT-beheerders die alles instellen via ons admin portaal én eindklanten die de offerte digitaal ondertekenen.

We zijn een jonge organisatie waarin je soms nog meerdere petten op hebt. Het kan daarom zijn dat je af en toe wat andere dingen moet doen, zoals:
✓  een visual maken voor op social media;
✓  een artikel plaatsen op de website;
✓  winnen van een tekenspelletje tijdens de remote (hi again, corona) vrijdagmiddagborrel. 🍻

Een paar recente projecten waar je aan zou hebben meegewerkt als je al onderdeel was van het team:
✓  ontwerpen en testen van een prototype die het mogelijk maakt om commissies inzichtelijk te maken voor succesvolle sales;
✓  gebruikersonderzoek doen voor het kunnen verkopen van zonnepanelen binnen Salesdock, zodat je Nick en Mark (CEO) kunt voorzien van advies en op strategisch vlak meedenkt;
✓  een redesign maken van de kaartweergave in Salesdock Outside (onze applicatie die speciaal gefocust is op deur-aan-deur verkopers) en meedenken over de kansen voor dit kanaal ten tijde van de actuele pandemie.

Een paar van de uitdagingen die we graag willen aanpakken:
✓ de huidige informatie architectuur van ons admin portaal verbeteren;
✓ verbeteren van de klant onboarding;
✓ de gebruikerservaring verder optimaliseren voor de agents die daadwerkelijk de sales doen;
✓ werken aan ons grote geheime 2021 project, waarover we hier nog niet te veel kunnen zeggen, maar wat echt wel super vet is!

To the point...

Je salaris is uiteraard afhankelijk van je niveau, ervaring en de X-factor. Een concrete salarisindicatie geven is daarom lastig. En dooddoeners als ‘marktconform’ of ‘competitief’, wat zegt dat nou echt? We vinden het in ieder geval belangrijk om te werken met een goed team, en daar horen goede salarissen bij. 

Om je werk te kunnen doen fixen we natuurlijk ook de professionele tooling. Een MacBook, een telefoon(abonnement), you name it. We bieden je geen pensioenregeling, maar wel compensatie en hulp om je spaarpotje voor later goed te regelen.

Solliciteren

Wij geloven dat je bedrijf groeit als zowel medewerkers als klanten écht blij zijn. Geloof jij hier ook in, herken jij jezelf in deze vacature en overweeg je om te solliciteren? Mooi, vooral doen! Vul hieronder het formulier in en stuur daarmee je CV en motivatie direct naar bernice@salesdock.nl

Bernice zorgt er voor dat ze zo snel mogelijk contact met jou opneemt. Je kunt haar ook benaderen als je vragen hebt over de procedure. Heb je vakinhoudelijke vragen? Mail dan naar suzanne@salesdock.nl of stuur haar eens een LinkedIn bericht.