Vacature PHP developer

Jij bent die stille motor waar iedere organisatie zo naar op zoek is. Met jou houdt niemand ons meer bij. Je bouwt features alsof het je lust en je leven is. Commits eet je voor ontbijt. Squash-en doe je in Git, en niet (enkel) in de sportschool. Voor jou voelt ontwikkelen nooit als werken, want het is jouw passie. Je bent kritisch, zelfverzekerd en analytisch. Geen enkele terminal heeft grip op jou. Je hebt er zin in om je vast te bijten in een nieuwe werkgever waar je langdurig kunt gaan bijdragen aan de groei. Zowel die van het bedrijf, als die van jezelf. Klaar om te gaan knallen? Lees snel verder!

Herken jij je al in bovengenoemde, maar ben je meer op zoek naar een lead functie? Check dan ook eens onze vacature voor IT lead.

Wie of wat is Salesdock?

Wij zijn een softwarebedrijf die verkopers in staat stelt om verkopen leuk en makkelijk te maken. Ons platform faciliteert het digitale offerte- en salesproces. Wat ons uniek maakt is dat wij het mogelijk maken om eenvoudig, realtime en geautomatiseerd samen te werken. Het wordt door zowel verkooporganisaties als leveranciers gebruikt; in de winkel, op afspraak, aan de deur, aan de telefoon en zelfs online. Dat doen we voor hele gave merken in Nederland. En wie weet straks ook wel internationaal. We werken hier hard voor met ons eigen internationale team van rond de 20 collega’s. Zo hebben we een team in Kerala (India) en een team in het hartje van Enschede. 

Wij zijn er trots op dat we verkopen leuker en makkelijker maken voor onze klanten. Maar nog trotser zijn wij op onze mensen. We zijn ambitieus en innovatief door te itereren, snel te schakelen en pragmatisch te werken. Dit doen we samen met klanten op een persoonlijke, transparante en behulpzame manier. Fun fact: Dit laatste vertelden onze klanten toen freelance content writer Guido en UX designer Suzanne onderzoek deden naar de ervaring van onze klanten. 

Bij ons werk je in een informele en inspirerende omgeving. Zowel op ons kantoor in Enschede als remote (hoi corona). Over flexibele werktijden en thuiswerken doen we niet moeilijk, want de progressie die we samen boeken is relevanter. Daarbij vinden we balans tussen werk en privé erg belangrijk. Daarom krijg je 30 vakantiedagen. Ook krijg je een jaarlijks opleidingsbudget omdat we de drive om jezelf te ontwikkelen graag stimuleren. 

We willen echt een team bouwen en zijn daarom niet op zoek naar freelancers of extern personeel, maar naar mensen die langdurig willen bijdragen aan de groei.

Ons kantoor in het hartje van Enschede

Ons eigen kantoor in India 😍

Wie ben jij?

Met de groei die we op dit moment doormaken zijn wij op zoek naar een PHP developer die met het oog op kwaliteit, ook nog eens retesnel oplossingen kan ontwikkelen. Jij zorgt er mede voor dat we de innovatiesnelheid hoog kunnen houden. Tegelijkertijd waarborg jij de kwaliteit van de code en houd je rekening met de schaalbaarheid.

Jij:
✓  hebt een passie voor softwareontwikkeling;
✓  doet er alles aan om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën;
✓  hebt naast kennis van PHP (doh) kennis van MySQL;
✓  hebt ervaring met Git;
✓  houdt er van zaken te automatiseren (CI/CD), slimmer werken i.p.v. harder werken;
✓  gebruikt de juiste design patterns op het juiste moment, en implementeert ze op de juiste manier;
✓  kan naast samenwerken ook goed zelfstandig werken;
✓  vindt technologie cool, maar weet dat de eindgebruiker hierin centraal staat;
✓  kan prima Engels verstaan, schrijven en spreken, anders wordt samenwerken met je collega’s in India vrij lastig;
✓  hebt HBO of WO werk- en denkniveau.

Waar je extra kudos voor krijgt is als je:
✓  al eens eerder hebt gewerkt met Laravel;
✓  affiniteit hebt met security;
✓  weet wie de key players zijn binnen de PHP scene, en waar je het beste informatie kunt vinden en volgen om klaar te zijn voor de toekomst;
✓  ervaring hebt met front-end development;
✓  kennis hebt van Vue.JS en/of Foundation.

Omdat we innovatiesnelheid belangrijk vinden zoeken we iemand die zich niet snel gek laat maken als de druk wat hoger wordt. Tegelijk aan meerdere projecten werken is voor jou geen probleem. Je schakelt makkelijk tussen het bouwen van die ene feature, het fixen van een bug en het reviewen van code van een collega. 

Je durft verantwoording te nemen en beslissingen te maken. Daarnaast ben je sociaal in de omgang met collega’s en klanten en durf je jezelf te blijven. Je voelt je prettig in een jonge, veranderlijke organisatie en houdt van (een beetje droge) humor. En als je het leuk lijkt ga je met één of meerdere collega’s af en toe naar ons mooie kantoor in India toe. Als corona achter de rug is dan.

Wat ga je doen?

Je gaat helpen bij het verbeteren van en bouwen van functionaliteiten. Hiervoor werk je nauw samen met collega’s zoals Nick (CTO) of bijvoorbeeld Haseeb (senior developer). Iedere ochtend heb je een remote daily met het IT team. Daarnaast werk je samen met onze UX designer Suzanne en soms met onze IT consultant Tim

Waar je je mee bezig gaat houden is onder andere:
✓  code schrijven in PhpStorm, onmeunig mooi! 🤓;
✓  ontwikkelen van nieuwe, vette features;
✓  verbeteren van bestaande, ook vette features;
✓  het modern dan wel up-to-date houden van ons platform (PHP, Laravel, websockets, etc.);
✓  code reviewen van je collega’s.

We zijn een jonge organisatie waarin je soms nog meerdere petten op hebt. Het kan daarom zijn dat je af en toe wat andere dingen moet doen, zoals:
✓  testen van een functionaliteit van een collega; of zaken afstemmen met onze tester(s);
✓  bugs fixen;
✓  tickets uitwerken en voorbereiden;
✓  winnen van een tekenspelletje tijdens de remote (hi again, corona) vrijdagmiddagborrel. 🍻

Een paar recente projecten waar je aan zou hebben meegewerkt als je al onderdeel was van het team:
✓  ontwikkelen van Salesdock Outside, een Progressive Web App voor deur-aan-deur verkoop;
✓  het mogelijk maken om voor gedane sales annuleringsverzoeken in te dienen via API integraties tussen twee Salesdock omgevingen;
✓  bouwen van een volledig geautomatiseerd facturatieprogramma.

Een paar van de uitdagingen die we graag willen aanpakken:
✓  internationaal uitrollen van onze applicatie, waarbij je naast wereldwijd ook op lokaal niveau onderhoudbare code hebt;
✓  onze applicatie op veel facetten nóg schaalbaarder maken;
✓  verbeteren van de klant onboarding;
✓  nog meer processen automatiseren;
✓  werken aan ons grote geheime 2021 project; meer kunnen we je nu niet vertellen, anders zouden we je moeten kill -9-en. 

To the point...

Je salaris is uiteraard afhankelijk van je niveau, ervaring en de X-factor. Een concrete salarisindicatie geven is daarom lastig. En dooddoeners als ‘marktconform’ of ‘competitief’, wat zegt dat nou echt? We vinden het in ieder geval belangrijk om te werken met een goed team, en daar horen goede salarissen bij. 

Om je werk te kunnen doen fixen we natuurlijk ook de professionele tooling. Een MacBook, een telefoon(abonnement), you name it. We bieden je geen pensioenregeling, maar wel compensatie en hulp om je spaarpotje voor later goed te regelen.

Solliciteren

Wij geloven dat je bedrijf groeit als zowel medewerkers als klanten écht blij zijn. Geloof jij hier ook in, herken jij jezelf in deze vacature en overweeg je om te solliciteren? Mooi, vooral doen! Vul hieronder het formulier in en stuur daarmee je CV en motivatie direct naar bernice@salesdock.nl

Bernice zorgt er voor dat ze zo snel mogelijk contact met jou opneemt. Je kunt haar ook benaderen als je vragen hebt over de procedure. Heb je vakinhoudelijke vragen? Mail dan naar nick@salesdock.nl of stuur onze koning van de woordgrappen eens een LinkedIn bericht.