Vacature IT lead

Jij bent de held van ieder IT-bedrijf. Zelfverzekerd, communicatief vaardig en met een goede dosis kennis zorg jij ervoor dat het IT-team top draait. Je bent kritisch, en kijkt continu hoe je processen, de applicatie en het team kunt verbeteren. Problemen in het IT-domein fix jij. Je hebt people skills, want een goed IT-team begint met goede mensen. Je kunt genieten van getalenteerde ontwikkelaars, en weet het maximale uit ze te halen en ze verder te doen groeien. Je hebt er zin in om je vast te bijten in een nieuwe werkgever waar je langdurig kunt gaan bijdragen aan de groei. Je schakelt met de business, zonder dat je verzand in vakjargon. Maar bovenal ben je gepassioneerd software ontwikkelaar, en blijf je ook graag zelf nog code bouwen. Eens een developer altijd een developer, toch?

Ben jij wellicht (nog) niet klaar om in een lead rol te stappen, maar ben je wel een geniale PHP ontwikkelaar? Check dan hier onze vacature voor PHP developer.

Wie of wat is Salesdock?

Wij zijn een softwarebedrijf die verkopers in staat stelt om verkopen leuk en makkelijk te maken. Ons platform faciliteert het digitale offerte- en salesproces. Wat ons uniek maakt is dat wij het mogelijk maken om eenvoudig, realtime en geautomatiseerd samen te werken. Het wordt door zowel verkooporganisaties als leveranciers gebruikt; in de winkel, op afspraak, aan de deur, aan de telefoon en zelfs online. Dat doen we voor hele gave merken in Nederland. En wie weet straks ook wel internationaal. We werken hier hard voor met ons eigen internationale team van rond de 20 collega’s. Zo hebben we een team in Kerala (India) en een team in het hartje van Enschede. 

Wij zijn er trots op dat we verkopen leuker en makkelijker maken voor onze klanten. Maar nog trotser zijn wij op onze mensen. We zijn ambitieus en innovatief door te itereren, snel te schakelen en pragmatisch te werken. Dit doen we samen met klanten op een persoonlijke, transparante en behulpzame manier. Fun fact: Dit laatste vertelden onze klanten toen freelance content writer Guido en UX designer Suzanne onderzoek deden naar de ervaring van onze klanten. 

Bij ons werk je in een informele en inspirerende omgeving. Zowel op ons kantoor in Enschede als remote (hoi corona). Over flexibele werktijden en thuiswerken doen we niet moeilijk, want de progressie die we samen boeken is relevanter. Daarbij vinden we balans tussen werk en privé erg belangrijk. Daarom krijg je 30 vakantiedagen. Ook krijg je een jaarlijks opleidingsbudget omdat we de drive om jezelf te ontwikkelen graag stimuleren. 

We willen echt een team bouwen en zijn daarom niet op zoek naar freelancers of extern personeel, maar naar mensen die langdurig willen bijdragen aan de groei.

Ons kantoor in het hartje van Enschede

Ons eigen kantoor in India 😍

Wie ben jij?

Met de groei die we op dit moment doormaken zijn wij op zoek naar een IT lead, die naast geniale code kan schrijven ook weet hoe hij processen en teams naar een hoger niveau kan tillen.

Jij:
✓  hebt een passie voor softwareontwikkeling;
✓  beweegt je op het snijvlak van nieuwe technologieën en de impact ervan op de gebruikerservaring;
✓  bent een echte leider;
✓  kan uitdagingen kritisch analyseren en op volle snelheid oplossingen realiseren;
✓  hebt naast kennis van PHP kennis van Laravel en MySQL;
✓  hebt ervaring met Git;
✓  kan naast samenwerken ook goed zelfstandig werken;
✓  brengt het platform naar een hoger niveau, maar snapt dat dit in veel kleine stapjes moet gebeuren;
✓  kunt een oplossing of procesverbetering goed verdedigen;
✓  kan, ondanks dat je omringt bent met IT collega’s, ook met je niet technische collega’s op een begrijpelijke manier en met gevoel van detaillering schakelen;
✓  weet welke stakeholders je wanneer in beweging moet brengen;
✓  vindt technologie cool, maar weet dat de eindgebruiker hierin centraal staat;
✓  kan prima Engels verstaan, schrijven en spreken, anders wordt samenwerken met je collega’s in India vrij lastig;
✓  hebt HBO/WO werk- en denkniveau.

 

Waar je extra kudos voor krijgt is als je:
✓  ervaring hebt met serverless, een hybride NoSQL infrastructuur, microservices;
✓  weet wie de key players zijn binnen de PHP scene, en waar je het beste informatie kunt vinden en volgen om klaar te zijn voor de toekomst;
✓  je al vergelijkbare ervaring hebt;
✓  kennis hebt van Vue.JS en/of Foundation.

Omdat we innovatiesnelheid belangrijk vinden zoeken we iemand die zich niet snel gek laat maken als de druk wat hoger wordt. Tegelijk aan meerdere projecten werken is voor jou geen probleem. Je schakelt makkelijk tussen het bouwen van die ene feature, het fixen van een bug en het reviewen van code van een collega. 

Je durft verantwoording te nemen en beslissingen te maken. Daarnaast ben je sociaal in de omgang met collega’s en klanten en durf je jezelf te blijven. Je voelt je prettig in een jonge, veranderlijke organisatie en houdt van (een beetje droge) humor. En als je het leuk lijkt ga je met één of meerdere collega’s af en toe naar ons mooie kantoor in India toe. Als corona achter de rug is dan.

Wat ga je doen?

Naast dat je zelf ook programmeert en het IT team faciliteert ben jij het aanspreekpunt van dit team. Jij bent verantwoordelijk voor een efficiënte oplevering van architectuur tot ontwikkeling, verandering en onderhoud. Hierbij stuur je het IT team aan en stimuleer je hen om te groeien als individu. Mocht je van voetbal houden dan begrijp je het wellicht wanneer wij zeggen dat jij onze Messi bent.

Waar je je mee bezig gaat houden is onder andere:
✓  het IT team aansturen, zowel in Nederland als in India;
✓  de voortgang bewaken van de ontwikkelingen binnen het team;
✓  de performance en stabiliteit van onze applicaties waarborgen;
✓  bewaken van de privacy en beveiliging van de software;
✓  optimaliseren van ons CI/CD ontwikkelproces;
✓  code schrijven in PhpStorm, onmeunig mooi! 🤓
✓  bijdrage leveren aan de ontwikkeling en volwassenheid van het IT team, waarvoor je ook functioneringsgesprekken leidt; 

We zijn een jonge organisatie waarin je soms nog meerdere petten op hebt. Het kan daarom zijn dat je af en toe wat andere dingen moet doen, zoals:
✓  testen van een functionaliteit van een collega; of zaken afstemmen met onze tester(s).
✓  helpen bij IT recruitment;
✓  winnen van een tekenspelletje tijdens de remote (hi again, corona) vrijdagmiddagborrel. 🍻

Een paar recente projecten waar je aan zou hebben meegewerkt als je al onderdeel was van het team:
✓  ontwikkelen van Salesdock Outside, een Progressive Web App voor deur-aan-deur verkoop;
✓  het mogelijk maken om voor gedane sales annuleringsverzoeken in te dienen via API integraties tussen twee Salesdock omgevingen.

Een paar van de uitdagingen die we graag willen aanpakken:
✓  internationaal uitrollen van onze applicatie, waarbij je naast wereldwijd ook op lokaal niveau onderhoudbare code hebt;
✓  performance van de applicatie tunen zodat alle rapporten vlot op het scherm komen te staan;
✓  werken aan ons grote geheime 2021 project; meer kunnen we je nu niet vertellen, anders zouden we je moeten kill -9-en. 

To the point...

Je salaris is uiteraard afhankelijk van je niveau, ervaring en de X-factor. Een concrete salarisindicatie geven is daarom lastig. En dooddoeners als ‘marktconform’ of ‘competitief’, wat zegt dat nou echt? We vinden het in ieder geval belangrijk om te werken met een goed team, en daar horen goede salarissen bij. 

Om je werk te kunnen doen fixen we natuurlijk ook de professionele tooling. Een MacBook, een telefoon(abonnement), you name it. We bieden je geen pensioenregeling, maar wel compensatie en hulp om je spaarpotje voor later goed te regelen.

Solliciteren

Wij geloven dat je bedrijf groeit als zowel medewerkers als klanten écht blij zijn. Geloof jij hier ook in, herken jij jezelf in deze vacature en overweeg je om te solliciteren? Mooi, vooral doen! Vul hieronder het formulier in en stuur daarmee je CV en motivatie direct naar bernice@salesdock.nl

Bernice zorgt er voor dat ze zo snel mogelijk contact met jou opneemt. Je kunt haar ook benaderen als je vragen hebt over de procedure. Heb je vakinhoudelijke vragen? Mail dan naar nick@salesdock.nl of stuur onze koning van de woordgrappen eens een LinkedIn bericht.